Sosem sütöttem még egyben csirkét, úgyhogy épp eljött az ideje :) Nem egy bonyolult dolog, csak a pácolásra és az ízesítésre kell odafigyelni, illetve hogy ne hagyjuk kiszáradni a csirkét. Köretként krumplipürét, párolt ceruzababot, vörösboros hagymamártást, és Worchestershire-szószos gombát készítettem, az utóbbi kettő receptjét is le fogom írni.
Hozzávalók
A csirke
- 1 egész csirke, zsigerelt
- kb. 3 dkg vaj
- 1 narancs
- 5 szál rozmaring
- só, bors
- egy kis víz
A csirkét megmossuk kívül belül, és betesszük a tálba, amiben megsütjük. A bőrét óvatosan meglazítjuk a mellen és a comboknál, és sót és borsot kenünk rá. A combokat és a mellet is a bőr alatt bekenjük vajjal, és mindenhova rakunk a rozmaringból. A narancsot negyedekre vágjuk, és elrendezzük a csirke körül, illetve egy darabot rakunk a hasüregbe is, egy kis rozmaringgal együtt. A csirke alá öntünk egy kevés vizet, majd lefedjük alufóliával és betesszük a sütőbe 180 fokra. Kilónként 35 percet kell számolni sütési időként, én összesen másfél óráig sütöttem a csirkét, ebből az utolsó fél órát a fólia nélkül, ami alatt szépen megpirult a bőre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.