Amikor a 36 fokos hőségben felfedezed a hűtőben, hogy még maradt tegnapról hideg uborkaleves, na az kárpótol a melegért. Az uborka híres hűsítő hatásáról, ez a leves pedig a legnagyobb melegben is jól esik, mert könnyű és hideg és bármennyit megehetsz belőle. Nálunk mindig hamar elfogy... :)
Hozzávalók 4 személyre
- 3 kígyóuborka vagy 4 salátauborka
- 3-4 dl natúr joghurt
- 2 liter hideg víz
- 2 gerezd fokhagyma
- só és frissen őrölt bors
Az uborkákat meghámozzuk (salátauborka esetén ez elkerülhetetlen, mert szúrós a héja, a kígyóuborkát egyéb helyzetekben sosem szoktam meghámozni, de talán most érdemes) és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáöntjük a hideg vizet, illetve a fokhagymát fokhagymanyomóval átnyomjuk és az egészet egy botmixerrel vagy turmixgéppel összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a joghurtot és megsózzuk, megborsozzuk. Megkóstoljuk, és ha még kell só vagy bármi, akkor hozzáadjuk. Hűtőben egy pár óra alatt kihűtjük, és már lehet is enni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.