Nagyobb mennyiségű lazachoz jutni jó :) Bármikor elő lehet kapni a mélyhűtőből egy darabot, igaz, hogy a mostani adagot karácsonyra vettem, de hát végül is már majdnem itt van, szóval nem csalás... :) Mind a három receptet nagyon hamar össze lehet hozni, gyors vasárnapi ebédnek tökéletes.
- 1 szelet lazacfilé, kb. 10-15 dkg
- fél teáskanál füstölt piros paprika
- fél teáskanál őrölt koriander
- fél teáskanál őrölt köménymag
- fél citrom vagy lime leve
- egy teáskanál puha barna cukor
- fél teáskanál chilipor
- só
A lazac filét a citromlébe forgatjuk és hagyjuk állni, amíg összeállítjuk a fűszerkeveréket. Egy másik tálban összekeverjük a fűszereket a cukorral, majd a lazac szeletet mindkét oldalán szépen beleforgatjuk, hogy bevonja a fűszer mindenhol. Kevés olajon mindkét oldalát 5 percig sütjük (mindkét oldalát megsózhatjuk sütés közben), tovább nem szabad, mert kiszárad.
Hozzávalók a salsához:
- 2 érett avokádó
- egy marék koktélparadicsom
- fél citrom leve
- 2 szál vékony újhagyma
- egy kevés extra szűz olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
Az avokádót kisebb kockákra vágjuk, a paradicsomokat pedig negyedekbe. Vékonyra vágjuk a hagymát és hozzáadjuk a paradicsomos avokádóhoz. Meglocsoljuk a citromlével és hozzáadunk egy pici olívaolajat, sót és borsot. Jól összekeverjük és hagyjuk állni egy kicsit.
Hozzávalók a krumplisalátához:
- Kb. 10-12 szem kicsi újkrumpli
- 2.5 dl tejföl
- két szál újhagyma
- 1 evőkanál reszelt ecetes torma
- 2 evőkanál fehérbor ecet
- fél citrom héja
- só, frissen őrölt bors
A krumplikat sós vízben hajában puhára főzzük, majd leöntjük róla a vizet, és hagyjuk hűlni. Utána lehet pucolni, és negyedekre vágni. Meglocsoljuk a borecettel és a citrom héját is ráreszeljük, összeforgatjuk és hagyjuk állni, amíg összevágjuk a hagymát, amit szintén a krumplihoz adunk. Jöhet a tejföl, a só és a torma, illetve a frissen őrölt bors. Az egészet alaposan elkeverjük, és ha kell még, sózzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.