Az eredeti recept nem tőlem származik, mandulasarok blogján olvastam, és már akkor odavoltam tőle, és eldöntöttem, hogy ezt nekem egyszer MUSZÁJ megsütnöm :) Igazi Csengetett, mylord? rajongó lévén ez életem egyik legmeghatározóbb pillanatává lépett elő, amikor életemben először megkóstolhattam, hogy milyen is lehetett Mrs. Lipton híres meggyes lepénye :) A válasz egyszerű: finom. Kívül ropogós, belül puha, meggyet viszont még tehettem volna belőle, hiszen Ivy is megmondta, hogy az benne a legjobb. Nem lett olyan szép magas, mint Mrs. Liptonnak, de majd szorgosan gyakorolok, hogyan lehetne még jobbá tenni ezt az alapvetően szuper receptet.
Hozzávalók
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 20 dkg liszt
- fél tk sütőpor
- 10 dkg darált mandula
- 250 dkg meggy
- 2 ek barnacukor
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a sütőporos lisztet, a mandulát és a kimagozott, félbevágott meggyet. Egy kivajazott, kis átmérőjű, kerek formába kanalazzuk a tésztát és 180 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük. Én a légkeveréses sütőben néha átváltottam az alulról sütés funkcióra, hogy szépen megemelkedjen, de óvatosan, nehogy odakapja az alját.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.