Pármai sonka és bivalymozzarella hiányában feketeerdei sonkával és sima, boltban kapható mozzarellával is simán elkészíthető ez a recept. Balzsamecet és rukkola fanatikusoknak tetszeni fog.
Hozzávalók 2 személyre:
- 3 csomag mozarella
- friss rukkola ízlés szerinti mennyiségben
- 9 szelet feketeerdei sonka
- sötét balzsamecet
Minden mozzarella golyót három vastagabb szeletre vágunk. Betekerjük mindegyiket 1-1 szelet sonkába, ha szükséges akkor az oldalán átszúrhatunk egy fogpiszkálót, hogy egyben maradjon. Nagyon forró serpenyőben mindkét oldalát a sonkának megpirítjuk, és hozzáöntjük a balzsamecetet.
Egy pár percig hagyjuk forrni, hogy az ecetessége elpárologjon, és szép sűrű legyen. Még forrón rápakoljuk a tányérra halmozott rukkola tetejére, és az egészet meglocsoljuk a balzsamecetes szósszal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.