Olyan leszek mint egy reklám: ennél valami finomat de nincs sok időd? Kell egy gyors recept? Akkor a vörösáfonyás-fehércsokis keksz a te recepted :)) Amúgy tényleg kb. 15 perc összerakni a tésztát, utána még 5 amíg az ember lánya összegyurmázza a kekszeket, utána 10 perc a sütés. Ha tényleg nincs idő, a fehércsokit bele lehet tenni darabokban is, de ha dekorálós hangulatban vagy, akkor ajánlom a keksz tetejére mindenféle kreatív módokon való eloszlatást.
Hozzávalók kb. 17 db-hoz:
- 13 dkg simaliszt
- 13 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg cukor
- 8 dkg hideg vaj
- 2 tojás
- két marék aszalt vörösáfonya
- egy marék mazsola
- 1.5 evőkanál kandírozott narancshéj
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
A kétfajta lisztet a cukorral, a fahéjjal és a sütőporral összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, majd jöhet a tojás. Keverjük el fakanállal a lisztben a tojást, ameddig lehet, majd szépen másszunk bele könyékig, és majdnem készre gyúrjuk össze. Az utolsó előtti pillanatban szórjuk bele az aszalt dolgokat és a narancsot, és gyúrjuk készre a tésztát. Sütőpapírral kibélelt tepsire kb. 6 centi átmérőjűre lapítsuk ki a kekszeket. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt süssük meg, akkor jó, ha a teteje szépen megbarnul. Amikor kész, rácson hagyjuk kihűlni, addig pedig felolvaszthatjuk a fehércsokit. Pirított mandulával, a csokival és aszalt áfonyával kreatívkodhatunk.