2011. október 5.

Diós-narancsos csokipuszedli


A recept ezúttal nem saját, Stahl Judit Büntetlen örömök c. szakácskönyvéből választottam ki ezt a csokis puszedlit, mert valami kicsi de finomat szerettem volna sütni, esti Lost nézéshez és egyéb hasonló tevékenységekhez. Alapból megdupláztam az adagot, mert biztos voltam benne, hogy egy adag nem lesz elég. Bölcs voltam...:)


Hozzávalók kb. 30 darabhoz
  • 2 tojás fehérje
  • 2 nagy evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg dió
  • 16 dkg fekete csoki 
  • 1 nagy narancs héja
A diót én először is száraz serpenyőben megpirítottam mert a mélyhűtőből bányásztam elő, és ha nem pirítom meg, akkor elég mélyhűtő íze marad. Ezután apró darabokra felvágjuk őket. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk. Közben a tojásfehérjéket felverjük a cukorral jó kemény habbá. A lisztet összekeverjük a dióval és a reszelt narancs héjjal és amikor minden megvan, akkor a csokit is meg a lisztes keveréket is óvatosan belekeverjük a tojásfehérjébe. Egy sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi adagokat teszünk a tésztából és 175 fokon, maximum 10 perc alatt megsütjük őket. Amikor kivesszük még legyenek puhák, mert hűlés közben megszilárdul a tetejük de belül krémesen puhák maradnak.