2009. november 2.

Almás palacsinta juharsziruppal



A mennyiségek attól függnek, mennyi palacsintát akarunk csinálni. Tulajdonképpen ez egy sima palacsinta tészta, csak a tojásfehérjét külön felvertem és utólag kevertem bele, ettől lesz könnyű és habos. 4 kisebb alma, 40 deka liszt, 3 tojás, ez legalább 4 embernek elegendő mennyiségű tészta.

Hozzávalók
  • liszt 
  • tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ásványvíz vagy tej
  • alma
  • őrölt fahéj 
  • 1 citrom héja
Az almát lereszeljük és a levét kinyomkodjuk, hogy ne legyen túl nedves a tészta (a levét természetesen leszűrjük és megisszuk :) ). A 3 tojást szétválasztjuk. A fehérjét félrerakjuk, a végén kell majd felverni. A sárgájához adunk egy kis tejet vagy vizet, a vaníliás cukrot és a lereszelt almát. Adunk egy kis fahéjat hozzá és összekeverjük. A lisztet részletekben adjuk hozzá, ha túl sűrű lesz, akkor adjunk hozzá egy kis vizet. Nem kell nagyon híg tésztát csinálni, de azért legyen folyós. A végén felverjük a tojásfehérjét és hozzákeverjük a tésztához. Nagyon hamar megsül, sülés közben még formázni is lehet, és nagyon finom.
A juharszirup szinte kötelező mellé, így lesz teljesen őszi :)